- Plekšnės filė
- Augalinio aliejaus kepimui
- Citrinos skiltelių (patiekalui patiekti)
- Tešlai:
- 4 valg.š. miltų
- 4 valg.š. kukurūzų miltų
- Druskos ir šviežiai malto juodojo pipiro
- 330 ml šalto gazuoto mineralinio vandens
- Plekšnės filė nuplauti ir nusausinti.
- Gaminti tešlą: dideliame dubenyje kartu sumaišyti miltus su kukurūzų miltais. Pagardinti druska ir pipirais. Palaipsniui pilti vandenį ir maišyti, kad gautųsi tešla, savo tirštumu panaši į riebią grietinėlę (nebūtina sunaudoti visus 330 ml mineralinio vandens).
- Keptuvėje kaitinti aliejų. Prieš nardinant žuvį į tešlą, darkart ją gerai išmaišyti.
- Kai aliejus tampa tikrai karštas ir ima burbuliuoti, nardinti vieną plekšnę į paruoštą tešlą ir greitu judesiu dėti į keptuvę. Kepti apie 3-4 minutes, kol ji tampa traški.
- Kai žuvis tampa gražiai auksinė, atsargiai ištraukti iš keptuvės (geriausia kiaurasamčiu) ir dėti ant virtuvinio popierinio rankšluoščio, kad šis sugertų aliejaus perteklių.
- Patiekti dar karštą su citrinos skiltelėmis.
No comments:
Post a Comment