Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/18

Plekšnė provansiškai




Ši populiari, oranžinėmis dėmėmis pasipuošusi plokšti jūrų žuvis, turi švelnų, saldoką skonį. Plekšnė kepa labai greitai, todėl jos filė turėtų pakakti vos 4-5 minučių, kepant riebaluose ar ant laužo, arba verdant. 

Skanu, sveika, greita ir paprasta.
4 asmenims:
4 plekšnės filė su odele
4 valg.š. pomidorų padažo

truputis šviežiai malto juodojo pipiro
50 gr džiūvėsėlių
75 gr tarkuoto fermentinio (Edamo) sūrio

1 skiltelė česnako

  1. Nedideliame indelyje sumaišyti džiūvėsėlius bei fermentinį sūrį, pagardinti šviežiai maltu juoduoju pipiru ir sutarkuotu česnakėliu. 
  2. Plekšnės filė aptepti pomidorų padažu ir gausiai pasigamintu džiūvėsėlių-sūrio mišiniu.
  3. Kepti ant grilio režimo apie 5-7 minutes. Patiekti su daržovėmis.
Gaminant padažą, galima naudoti skystį, likusį verdant žuvį arba tiesiog plekšnių filė panardinti į plaktą kiaušinį ir apibarsčius džiūvėsėliais, kepti svieste su trupučiu aliejaus.  

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...