Ši populiari, oranžinėmis dėmėmis pasipuošusi plokšti jūrų žuvis, turi švelnų, saldoką skonį. Plekšnė kepa labai greitai, todėl jos filė turėtų pakakti vos 4-5 minučių, kepant riebaluose ar ant laužo, arba verdant.
Skanu, sveika, greita ir paprasta.
4
asmenims:
4
plekšnės filė su odele
4 valg.š. pomidorų padažo
truputis šviežiai malto juodojo pipiro
50 gr džiūvėsėlių
75 gr tarkuoto fermentinio (Edamo) sūrio
1 skiltelė česnako
- Nedideliame indelyje sumaišyti džiūvėsėlius bei fermentinį sūrį, pagardinti šviežiai maltu juoduoju pipiru ir sutarkuotu česnakėliu.
- Plekšnės filė aptepti pomidorų padažu ir gausiai pasigamintu džiūvėsėlių-sūrio mišiniu.
- Kepti ant grilio režimo apie 5-7 minutes. Patiekti su daržovėmis.
No comments:
Post a Comment