- Plekšnės filė nuplauti, nusausinti ir apkarpyti pelekus.
- Kaitinti orkaitę iki 180 laipsnių C.
- Didelėjė lėkštėje sumaišyti miltus su druska ir maltais juodaisiais pipirais. Juose apvolioti žuvį.
- Įkaitinti didelę keptuvę su trupučiu aliejaus ir sudėti žuvies gabalėlius.
- Pirma kepti ant odelės, o po to apversti ant kitos pusės, po keletą minučių, kol ši gražiai paruduoja.
- Kepimo skardą iškloti aliuminio folija, o ją aplieti truputėliu aliejaus. Ant jos gražiai sudėlioti visus apkeptus žuvies gabaliukus.
- Pašauti į įkaitintą orkaitę ir joje kepti apie 5 minutes.
Patiekti žuvį paskaninus citrinos sultimis, išspaustomis iš citrinos skiltelių ar riekelių su česnakėliu pagardintomis, šparaginėmis pupelėmis.
No comments:
Post a Comment