Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/18

Orkaitėje apkepta plekšnė



Sveikuoliška, greitai ir lengvai pagaminama vakarienė.
Plekšnės filė
Aliejus
Miltai
Druska ir pipirai
Šviežia citrina
  1. Plekšnės filė nuplauti, nusausinti ir apkarpyti pelekus. 
  2. Kaitinti orkaitę iki 180 laipsnių C.
  3. Didelėjė lėkštėje sumaišyti miltus su druska ir maltais juodaisiais pipirais. Juose apvolioti žuvį.
  4. Įkaitinti didelę keptuvę su trupučiu aliejaus ir sudėti žuvies gabalėlius.
  5. Pirma kepti ant odelės, o po to apversti ant kitos pusės, po keletą minučių, kol ši gražiai paruduoja.
  6. Kepimo skardą iškloti aliuminio folija, o ją aplieti truputėliu aliejaus. Ant jos gražiai sudėlioti visus apkeptus žuvies gabaliukus.
  7. Pašauti į įkaitintą orkaitę ir joje kepti apie 5 minutes.

Patiekti žuvį paskaninus citrinos sultimis, išspaustomis iš citrinos skiltelių ar riekelių su česnakėliu pagardintomis, šparaginėmis pupelėmis.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...