Apie 1 kg vištienos krūtinėlės
3 valg.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1/4 arbat.š. kumino
1/2 arbat.š. malto juodojo pipiro
1/8 arbat.š. malto kajeno pipiro
- Vištos krūtinėles nuplauti, nusausinti ir supjaustyti kubeliais.
- Dubenyje sumaišyti visus ingredientus. Vištieną uždengti maistine plėvele ir palikti pasimarinuoti bent 2 valandoms, tačiau geriausia -24 valandoms.
- Medinius iešmelius pamerkti 30 minučių į vandenį (galima iešmelius patepti į aliejų), tokiu būdu kepanti mėsa neprilips prie jų) ir ant kiekvieno užmauti po 5 gabalėlius.
- Kepti apie 15 minučių arba, kol mėsa iškepa. Vertėtų nepamiršti, kartą iešmelius apversti, praėjus pusei kepimo laiko.
- Patiekti su virtais ryžiais, duona.
Galima paįvairinti ir kartu su mėsa ant iešmelio suverti pievagrybius, paprikos ar svogūno gabalėlius.
No comments:
Post a Comment