4 asmenims:
500 gr menkės filė (arba kitokios žuvies)
Šlakelis sojos padažo
Pusės citrinos sultys
Malto imbiero ir ciberžolės (kurkumos)
1 svogūnas
2 didelės bulvės
3 vidutinio dydžio morkos
1 skardinė konservuotų žirnelių ir/arba konservuotų kukurūzų
Truputis aliejaus
Druska ir pipirai pagal skonį
Džiovintų ar šviežių petražolių (krapiukų)
Šiek tiek grietinės arba tiršto natūralaus jogurto
- Žuvį nuplauti, nusausinti ir supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais. Sudėjus į dubenį apibarstyti prieskoniais bei žolelėmis, apšlakstyti sojos padažu ir šviežiai spaustomis citrinos sultimis. Gerai išmaišius, palikti bent 30 minučių pasimarinuoti.
- Svogūną, morkas ir bulves nulupti, nuplauti ir supjaustyti didesniais kubeliais. Atidėti šalin.
- Įkaitinti gilią, troškinimui skirtą, keptuvę. Įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti smulkintą svogūną ir truputį apkepti.
- Tuomet dėti morkas ir bulves, viską gerai išmaišius kepinti ant vidutinės ugnies, kol morkos ir bulvės vos vos suminkštėja. Suberti nusunktus žirnelius (kukurūzus), išmaišyti.
- Laikas sudėti marinuotus žuvies gabaliukus, apibarstyti prieskoniais, išmaišyti ir uždengus dangčiu palikti pasitroškinti apie 15-20 minučių, kol žuvis pabąla ir daržovės suminkštėja.
- Patiekti lėkštėje su šaukštu grietinės ar jogurto ant viršaus ir pabarsčius petražolėmis ar krapiukais.
No comments:
Post a Comment