Jautienai paruošti reikia šiek tiek laiko, tačiau skonis tikrai nustebins. Šį kartą patiekiau su kuskuso kruopomis.
- Jautiena,
- Šlakelio alyvuogių aliejaus,
- Druska ir pipirai,
- Saldžiosios paprikos milteliai,
- Pusės citrinos sulčių,
- Šiek tiek cukraus,
- Pora šlakelių sojos padažo,
- Svogūnas,
- Šaldytų daržovių mišinys (morkos, žirneliai, kukurūzai, mažieji svogūnėliai, pievagrybiai, saldžioji paprika ar bet kokios kitokios mėgstamos daržovės),
- Po 2-3 valg. šaukštus grietinės ir majonezo.
Pirmiausia supjaustome jautieną siauromis juostelėmis, o svogūną - žiedais. Sudedame viską į dubenį. Tuomet įberiame šiek tiek druskos, pipirų, saldžiosios raudonosios paprikos miltelių ar kitokių mėgstamų prieskonių. Išspaudžiame pusės citrinos sultis, nepamirštame ir poros šlakelių sojos padažo bei šiek tiek cukraus. Mėsytę paliekame bent 30 minučių pasimarinuoti.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Sudedame marinuotą jautieną su svogūnais. Troškiname apie 10-15 minučių, tuomet sudedame daržovių mišinį ir dar viską patroškiname apie 20-30 minutėlių. Baigiant kepti, sukrečiame grietinę su majonezu, gerai išmaišome.
Galima patiekti su virtomis bulvėmis, ryžiais ar kitokiomis mėgstamomis kruopomis, o gal sveikiausia valgyti tiesiog be jokio garnyro... Skanaus!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment