Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/17

Marokietiška. Kebabas


Kai norisi kažko kitokio... rytietiško! Nesunku pasigaminti ir neužima daug laiko.
  • 1/2 kg maltos jautienos, 
  • 3 didelių svogūnų, 
  • 3 pomidorai, 
  • Druskos ir pipirų, 
  • 1 arbat. šaukštelis maltos saldžiosios paprikos miltelių, 
  • Truputis ciberžolės (kurkumos), 
  • 1/2 arbat. šaukštelio malto kmyno miltelių,
  • 10-15 žaliųjų alyvuogių (nebūtina), 
  • Truputis šviežių ar džiovintų petražolių bei kalendros, 
  • Ryžių.


 
Ruošiame jautienos faršą: mėsą pasūdome, pabarstome pipirais, saldžiosios paprikos milteliais, ciberžole ir kmynais. Smulkiai supjaustome alyvuoges, svogūnus sutarkuojame tarka arba supjaustome smulkiais gabalėliais, susmulkiname petražoles bei kalendrą ir viską gerai išminkome rankomis.

Formuojame kebabus: paruoštą masę sukrečiame į didesnę formą ir išlyginame paviršių. Vandeniu suvilgytu peiliu supjaustome mėsą juostelėmis, tarp jų paliekant mažą tarpelį.

Ant viršaus išdėliojame supjaustytus pomidorus ir pabarstome druska ir šviežiomis ar džiovintomis petražolėmis.


Kepame įkaitintoje iki  220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-50 minučių.
Patiekiame su ryžiais arba salotomis. Skanaus!


 Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...