2-iems kepalėliams:
- 7 gr sausų mielių,
- Šiek tiek šilto pieno ar vandens (mielėms aktyvuoti),
- 2 a.š. druskos,
- 3 a.š. cukraus,
- 500 gr ar daugiau miltų,
- 50 gr avižinių dribsnių,
- 2 v.š. augalinio aliejaus,
- 200-250 ml šilto vandens.
Pirmiausia, reikia aktyvuoti mieles: į šiltą vandenį suberti sausas mieles, jas gerai išmaišyti ir palikti 5 minutėms pastovėti.
Į
didelį dubenį suberti miltus, druską bei cukrų. Supilti augalinį
aliejų ir aktyvuotas mieles. Suberti avižinius dribsnius. Reikalui
esant, pabarstyti daugiau miltų. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą. Palikti pailsėti 5 minutėms.
Formuoti
norimo dydžio kepalėlius ar kitokios formos duonelę, užkloti švariu rankšluoščiu ir kildinti 1 valandą.
No comments:
Post a Comment