4-5 porcijoms:
- 4 baklažanai,
- 400 gr jautienos faršo,
- Didelis svogūnas,
- Šviežia bulvė,
- 3 skiltelės česnako,
- 2 v.š. majonezo,
- 4-5 pievagrybiai,
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį,
- Džiovintos ar šviežios petražolės,
- Truputis alyvuogių aliejaus.
- 2 v.š. sviesto,
- 2 v.š. miltų,
- 2 kiaušinio tryniai,
- 1/2 litro pieno,
- 300 gr fermentinio sūrio.
Ruošiame baklažanus: juos perpjauti išilgai per pusę, išskobti vidų (tačiau jo neišmesti, supjaustyti ir dėti kepti kartu su faršu), pabarstyti trupučiu druskos ir palikti, kol ruošime faršą.
Į keptuvę įpilti aliejaus ir apkepti smulkiai supjaustytą svogūną su česnaku, sudėti faršą, tarkuotą bulvę, smulkintus pievagrybius ir baklažanų minkštimą bei viską šiek tiek pakepti. Užberti druskos, pipirų bei įdėti majonezo ir viską dar pakepti apie 15 min. Tuomet atidėti į šoną, kad truputį atšaltų.
Gaminame Bešamelio padažą: ištirpti sviestą, sudėti miltus, pakaitinti truputį. Tuomet supilti karštą pieną, maišant supilti trynius, kai užvirs sudėti tarkuotą sūrį.
Farširuojame baklažanus: baklažanus nuplauti, į kiekvieno puselę dėti faršo įdaro, ant viršaus - bešamelio padažo. Rikiuoti į skardą, išteptą aliejumi, reikia įpilti truputį vandens (baklažanai bus minkštesni). Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min, kol bešamelio padažas paruduos. Mėgaukitės!
No comments:
Post a Comment