- 400 gr sviesto,
- 500 g sausainių „Gaidelis“,
- 4 kiaušinių,
- nedidelės stiklinės cukraus,
- kakavos miltelių (pagal skonį ir norimą patiekalo spalvą),
- Kepintų sveikų migdolų (nebūtina).
Pripilti dubenį vandens, uždėjus ant viryklės, pašildyti, bet neužvirinti.
Į mažesnį dubenėlį įmušti
kiaušinius ir supilti cukrų. Šį dubenelį dėti į dubenį su pašildytu vandeniu.
Viską maišyti, kol pasidarys graži geltona masė.
Iškelti dubenį iš vandens ir
dėti sviestą (jis turi būti kambario temperatūros). Susidariusią masę
maišyti, suberti kakavą ir maišyti, kol pasidarys purus
kremas.
Mėsmale sumalti arba virtuviniu kombainu sutrupinti sausainius, tuos
smulkius trupinėlius berti į paruoštą kremą. Dar kartą viską išmaišyti. Turėtų gautis kieta masė.
Tuomet galima formuoti rutuliuko
formos bulvytes, kiekvienos viduriuke paslepiant po kepintą migdolą. Ir surikiavus ant padėklo, dėti 1 valandai į šaldytuvą. Mėgaukitės!
No comments:
Post a Comment