Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/04/26

Keptų baklažanų ir pomidorų salotos - ZAALOUK


Moroccan Zaalouk Recipe - Eggplant and Tomato Cooked Salad
Photo © Christine Benlafquih

Tokios pat, kaip Kahrmus salotos, tik su pomidorais. 

Zaalouk yra skanios baklažanų, pomidorų, česnako salotos, keptos su prieskoniais alyvuogių aliejuje. Dažnas priedas prie daugelio patiekalų, patiekiamas kaip padažas su traškia duona.

Geriausiam rezultatui, patariama naudoti šviežius, prinokusius pomidorus. Galima salotas papildomai apšlaktyti alyvuogių aliejumi, prieš patiekiant.

Galimi įvairūs šių salotų variantai: pridėjus šviežios citrinos skiltelę, įgaunamas rūgštelės skonis. Tuo tarpu, įpilus truputėlį aštriojo čili pipiro aliejaus, patiekalas turėtų sužavėti ugningo maisto mėgėjus. 

Prieš pradedant gaminti salotas, galima baklažanus ir kitas daržoves apvirti arba apketi orkaitėje.

4-6 porcijoms:
  • 1 didelis baklažanas, nuluptas ir supjaustytas,
  • 4 dideli pomidorai, nulupti, be sėlyčių ir supjaustyti,
  • 3 skiltelės česnako, smulkintų
  • 1/3 puodelio sumaišytos smulkintos šviežios petražolės ir kalendros,
  • 1 v.š. maltų paprikos miltelių,
  • 1 v.š. kmyno (kumino),
  • 1 1/2 a.š. druskos,
  • 1/8 a.š. maltų kajeno pipirų (nebūtina),
  • 1/4 puoduko alyvuogių aliejaus,
  • 1/3 puoduko vandens,
  • Skiltelė šviežios citrinos (nebūtina).

Pastaba: patariama geriau apkepti baklažanus orkaitėje, nei juos lupti ir pjaustyti. Tiesiog perpjauti juos išilgai ir sudėti odelėmis į viršų. Kepti apie 15 minučių arba, kol odelės apkepa, o baklažanai labai suminkštėja. Tuomet minkštimą reikia išimti, paliekant odelę ir sutrinti į piurė.


Sumaišyti visus ingredientus dideliame, giliame puode ar keptuvėje. Uždengti dangčiu ir troškinti ant vidutinės/didelės ugnies apie 30 minučių, kartais pamaišant. Sumažinti ugnį, jei reikia, kad daržovės nesusviltų.

Naudojant šaukštą arba bulvių trintuvę sutrinti ir sumaišyti pomidorus ir baklažanus. Dabar galima įdėti mažą citrinos skiltelę. Palikti neuždengtą puodą ant mažos ugnies ir leisti dar pasitroškinti apie 10 minučių arba, kol skystis puode sumažėja ir tampa įmanoma daržoves sustumti į krūvelę.

Salotas patiekti šiltas arba atvėsintas su traškia duona. Mėgaukitės!


Linkėjimai, Krista.

Pagal , About.com Guide

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...