Photo © Christine Benlafquih
Šios salotos gaminamos kepant baklažanus alyvuogių aliejuje su česnaku ir prieskoniais. Kepama tol, kol daržovės tampa pakankamai minkštos, kad galima būtų sutrinti. Jos paprastai valgomos kaip padažas, mirkant marokietišką duoną. Šios Kahrmus salotos yra identiškos kitoms marokietiškoms salotoms Zaalouk, tik be pomidorų.
Prieš kepant baklažanus su prieskoniais, galima juos apvirti garuose ar tiesiog vandenyje, apkepti keptuvėje arba ant grotelių.
6 porcijoms:
- 1 kg baklažanų,
- 4 ar 5 skiltelės česnako,
- 1 1/2 a.š. kmyno (kumino),
- 1 a.š. druskos,
- 1 a.š. maltos paprikos miltelių,
- 1/2 ą.š. kajeno pipirų,
- 1/3 puoduko alyvuogių aliejaus,
- 1/2 puoduko vandens,
- 2 v.š. smulkintos šviežios petražolės,
- 2 v.š. smulkintos šviežios kalendros,
- 3 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių.
Nulupti ir supjaustyti baklažanus stambesniais kubeliais. Sudėti į gilią keptuvę su česnaku, prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir vandeniu. Uždengus dangčiu troškinti apie 20
minučių ant vidutinės/stiprios ugnies, retkarčiais pamaišant. Esant reikalui, įpilti dar šiek tiek vandens.
Kai daržovės tampa labai minkštos, jas sutrinti šaukštu. Tuomet suberti smulkintas petražoles, kalendrą ir supilti citrinos sultis bei kepti dar kelias minutes, taip sumažinant skysčių kiekį keptuvėje. Nukelti nuo ugnies.
Salotos patiekiamos kambario temperatūros arba atvėsintos. Galima papuošti trupučiu šviežios petražolės arba apibarstant grūstais raudonaisiais pipirais. Skanaus!
Linkėjimai, Krista.
Pagal
No comments:
Post a Comment