Anglijoje populiarus saldusis kremas, puikiai tinkantis pyragui arba pudingui aplieti.
- 570 ml pieno,
- 55 ml liesos grietinėlės,
- 1 vanilės ankštis arba ½ arbat.š. vanilės ekstrakto,
- 4 kiaušinio tryniai,
- 2 kupini arbat.š. kukurūzų krakmolo.
- Kaitinti pieną, grietinėlę ir vanilės ankštį (nevalytą) ant silpnos ugnies iki užvirimo.
- Išimti vanilės ankštį. Jos neišmeskite! Nuplovus, nusausinus ir išdžiovinus, laikykite stiklainyje su smulkiu cukrumi, taip pasigamindami naminio vanilinio cukraus.
- Plakti kiaušinio trynius su cukrumi ir krakmolu, kol plakinys tampa vientisas.
- Karšto pieno-grietinėlės mišinį pilti ant kiaušinio-cukraus plakinio ir visą laiką maišyti-plakti šluotele.
- Supilti viską atgal į puodą. Jei naudojate vanilės ekstraktą, jį dėkite dabar ir ant silpnos ugnies po truputį, švelniai maišykite medine mentele, kol kremas sutirštės.
- Gautą kremą patiekti iškart.
- Kad išlaikytumėte šį kremą karštą, tiesiog ąsotėlį su kremu laikykite karšto vandens vonelėje, jį uždengę virtuvine maistine plėvele, kad nesusidarytų plutelė/plėvelė. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
Šaltinis
Foto: wikipedia
1 comment:
Sveiki! Norėčiau paklausti ar galima dėti vanilinį cukrų vietoje ankšties?
Post a Comment