Sveika, soti, sušildanti ir skrandį užpildanti bei savo spalva žavinti moliūginė sriuba su morkomis. Moliūgas vertingas dėl jame esančio didelio fibros kiekio, o taip pat vitamino A ir E.
- 1 vidutinio dydžio moliūgas,
- 1 svogūnas,
- 2 morkos,
- 1 litras vandens,
- 2 vištienos ar daržovių sultinio kubeliai,
- 1/2 arbat.š. druskos,
- Truputis malto juodojo pipiro,
- 2 valg.š sviesto,
- Apie 100 ml grietinėlės,
- Grietinės sriubai papuošti (nebūtina) ar petražolių ar maltos saldžiosios paprikos,
- Skrudintos duonos riekelių.
- Į puodą sudėti nuluptą, išvalytą nuo sėklų ir kubeliais supjaustytą moliūgą, riekelėmis morkas, smulkintą svogūną ir supilti vandenį. Įmesti vištienos ar daržovių sultinio kubelius ir įberti druskos.
- Leisti viskam užvirti, tuomet neuždengus puodo dangčiu viską virinti apie 40 minučių, kol moliūgas suminkštės. Jei moliūgą ir morkas supjaustytumėte smulkiau, tereikėtų vos pusvalandžio ar net trumpiau juos virti.
- Naudojant rankinį blenderį sriubą sutrinti, įdėti porą šaukštų sviesto. Taip pat supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti.
- Patiekti dubenėliuose, papuošus trupučiu grietinės arba pabarsčius džiovintomis ar šviežiomis petražolėmis ar krapais.
1. Sriuba be priedų; 2. Įdėjus sviesto; 3 - 6. Įpilus grietinėlės. |
Skanu su skrudintos duonos riekelėmis. |
No comments:
Post a Comment