Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/28

Aksominė moliūgų ir morkų sriuba


Sveika, soti, sušildanti ir skrandį užpildanti bei savo spalva žavinti moliūginė sriuba su morkomis.  Moliūgas vertingas dėl jame esančio didelio fibros kiekio, o taip pat vitamino A ir E. 
  • 1 vidutinio dydžio moliūgas,
  • 1 svogūnas,
  • 2 morkos,
  • 1 litras vandens,
  • 2 vištienos ar daržovių sultinio kubeliai,
  • 1/2 arbat.š. druskos,
  • Truputis malto juodojo pipiro,
  • 2 valg.š sviesto,
  • Apie 100 ml grietinėlės,
  • Grietinės sriubai papuošti (nebūtina) ar petražolių ar maltos saldžiosios paprikos,
  • Skrudintos duonos riekelių.
  1. Į puodą sudėti nuluptą, išvalytą nuo sėklų ir kubeliais supjaustytą moliūgą, riekelėmis morkas, smulkintą svogūną ir supilti vandenį. Įmesti vištienos ar daržovių sultinio kubelius ir įberti druskos.
  2. Leisti viskam užvirti, tuomet neuždengus puodo dangčiu viską virinti apie 40 minučių, kol moliūgas suminkštės. Jei moliūgą ir morkas supjaustytumėte smulkiau, tereikėtų vos pusvalandžio ar net trumpiau juos virti.
  3. Naudojant rankinį blenderį sriubą sutrinti, įdėti porą šaukštų sviesto. Taip pat supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti. 
  4. Patiekti dubenėliuose, papuošus trupučiu grietinės arba pabarsčius džiovintomis ar šviežiomis petražolėmis ar krapais. 
1. Sriuba be priedų; 2. Įdėjus sviesto; 3 - 6. Įpilus grietinėlės.
Skanu su skrudintos duonos riekelėmis.
Šaltinis

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...