Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/15

Menkės filė su duonos trupinėlių plutele


Greitai pagaminama, skanu ir sveika.

  • 4 menkės filė gabaliukai,
  • Šiek tiek augalinio aliejaus,
  • Duonos trupinių,
  • Keli lašai alyvuogių aliejaus,
  • Druskos ir pipirų pagal skonį,
  • Truputis šviežios petražolės.
  1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180C .
  2. Menkės filė gabalėlius nuplauname, nusausiname.
  3. Į virtuvės kombaino indą dedame sutrupintos duonos gabaliukus, apšlakstome alyvuogių aliejumi, dedame truputėlį šviežios petražolės ir viską smulkiname, kol gaunasi trupinėliai.
  4. Kepimo skardą išklojame aliuminio folija ir pašlakstome trupučiu aliejaus. 
  5. Sudėjus žuvies gabaliukus, apvoliojame kiekvieną aliejuje ir apibarstome storu duonos trupinių sluoksniu.
  6. Pašauname į įkaitintą orkaitę ir 15-20 minučių, kol trupiniai ima ruduoti.
  7. Patiekiame su virtomis bulvėmis ir Tartar(e) padažiuku, labai tinkančiu su kepta žuvimi. Skanaus!

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...