Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/17

Cinamonu kvepiančios spurgytės

Lengvai pagaminamos, kvepiančios cinamonu spurgos.

12 spurgyčių:

  • 350 gr "Karališkųjų" miltų,
  • 100 gr kvietinių miltų,
  • 25 gr sviesto,
  • 50 gr smulkaus cukraus,
  • 7 gr sausų greito veikimo mielių,
  • 90 ml šilto pieno,
  • 90 ml šilto vandens,
  • 1 kiaušinis,
  • Aviečių ar abrikosų džemo,
  • Augalinio aliejaus kepimui,
  • Cukraus pudros ir malto cinamono spurgoms apvolioti.
  1. Į dubenį persijoti miltus, sudėti sviestą, suberti cukrų bei mieles ir viską gerai išmaišyti.
  2. Supilti šiltus pieną ir vandenį. Įmušti kiaušinį ir užminkyti minkštą tešlą. 
  3. Tešla patalpinama į aliejumi išteptą indą, kuris uždengiamas maistine plėvele ir paliekamas 1-2 valandoms pakilti dvigubai.
  4. Praėjus šiam laikui, tešla išverčiama iš indo ant lengvai miltuoto paviršiaus  ir darkart užminkoma. 
  5. Tešlą padalinti į 12 vienodo dydžio gabalėlius. Kiekvienas gabalėlis formuojamas į  kamuolėlį, kuris delne išplojamas ir į jo viduriuką dedamas šaukštelis džemo. Kamuolėlio krašteliai surenkami ir gerai užspaudžiami.
  6. Pasiruošiama riebalais ištepta kepimo forma, ant jos išrikiuotos visos įdarytos spurgytės. Paliekama nemažai vietos tarp kiekvienos, nes jos padvigubės.
  7. Jos vėl užklojamos riebalais ištepta maistine plėvele ir viskas paliekama šiltoje vietoje bent 30 minučių.
  8. Įkaitinti aliejų iki 180C. Į aliejų įmesti 3-4 spurgas ir kepti apie 4-5 minutes. Apverstus kepti dar papildomai 3-5 minutes, kol spurgos įgauna auksinę spalvą.
  9. Ištraukus iš puodo, sudėti ant virtuvinio popierinio rankšluoščio ir leisti nuvarvėti.
  10. Atskirame nedideliame indelyje sumaišyti cukraus pudrą su maltu cinamonu ir jame apvolioti spurgas. Mėgaukitės!

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...