Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/15

Pyragas su persikais


Skanus pyragas su persikais. Rezultatas tikrai nustebino ir visiems ragavusiems be galo patiko.
  • 4 kiaušiniai,
  • 400 gr cukraus,
  • Apie 120 ml augalinio aliejaus,
  • 375 gr miltų,
  • 1 arbat.š. druskos,
  • 1 valg.š. kepimo miltelių,
  • Apie 60 ml šviežiai spaustų apelsino sulčių,
  • 2 arbat.š vanilinio cukraus,
  • Apie 500 gr konservuotų persikų skiltelių (6-8 persikų puselės priklausomai nuo vaisiaus dydžio),
  • Apie 100 gr smulkintų pekano riešutų (nebūtina; galima keisti kitais),
  • 50 gr granuliuoto cukraus,
  • 2 arbat.š. malto cinamono,
  • Šiek tiek cukraus pudros.
     1. Įkaitinti orkaitę iki 180C.

     2. Gerai išplakame kiaušinius, suberiame 400 gr cukraus ir supilame aliejų. Viską plakame, kol masė tampa vientisa.

     3. Atskirame inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius.

     4. Sausą mišinį sumaišome su kiaušinio-cukraus-aliejaus plakiniu bei apelsinų sultimis.

     5. Pagardiname vaniliniu cukrumi.

     6. Persikus išgraibome iš skardinės, paliekame nuvarvėti. Po to supjaustome skiltelėmis.

     7. Atskirame nedideliame inde persikai sumaišomi su 50 gr granuliuoto cukraus ir cinamonu, taip pat suberiame pekano riešutai (jei naudojami).

     8. Kepimo forma ištepama riebalais ir pabarstome trupučiu miltų. 

     9. Sluoksniuojame pyragą: į formos dugną pilame 1/2 tešlos, ant jos viršaus persikų masę. Pabaigai likusi tešlos dalis.


     10. Pašauname į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 60 minučių.

     11. Ištraukus pyragą iš orkaitės, leisti jam bent 10 minutėlių praaušti dar paliekant      
kepimo formoje, tik tada apibarstyti cukraus pudra ir pasidarius kavos ar arbatos puodelį skanauti. Mėgaukitės!


* Jei praėjus vos pusei kepimo laiko pastebite, jog pyrago viršus ima svilti, tiesiog paimkite gabalėlį kepimo (sviestinio) popieriaus, jį suglamžykite delnuose, sušlapinkite šaltu vandeniu, neišgręžkite per daug, palikite gana drėgną. Uždenkite juo svylančio pyrago viršų! Jei reikia, pakartokite tai keletą kartų.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...