Tartar(e) pagardas yra kreminės konsistencijos baltasis padažas, kurio pagrindą sudaro majonezas. Ingredientus galima keisti, tai jau skonio reikalas. Dažniausiai patiekiamas su žuvies patiekalais. Lengvai ir greitai pasigaminamas.
- 1 arbat.š. šviežio peletrūno (taragono) arbar 1 arbat.š. smulkinto laiškinio česnakėlio,
- 2 arbat.š. smulkintų kaparėlių,
- 2 arbat.š. smulkintų raugintų agurkėlių,
- 2 arbat.š. smulkintos šviežios petražolės,
- 1 valg.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
- Apie 170 ml majonezo.
- Tereikia sumaišyti visas smulkintas sudėtines dalis.
- Palikti pastovėti bent 1 valandą prieš patiekaint tam, kad visi skoniai susimaišytų. Mėgaukitės!
No comments:
Post a Comment