Skanūs, lengvučiai ir minkštučiai keksiukai su obuoliais. Be galo paprasta ir tikrai greita. Pakanks vos 20 minučių jiems iškepti.
12 keksiukų:
- 200 gr miltų,
- 100 gr smulkaus cukraus,
- 50 gr rudojo cukraus,
- 2 ir 1/2 arbat.š. kepimo miltelių,
- 1/2 arbat.š. druskos,
- 90 ml pieno,
- 80 ml (6 valg.š.) augalinio aliejaus,
- 1 didelis kiaušinis,
- 1 arbat.š. vanilinio cukraus,
- 1 didelis obuolys,
- Truputis cukraus pudros keksiukams apibarstyti.
- Kaitinti orkaitę iki 200 C.
- Į kepimo skardą patalpinti keksiukų popierines formeles.
- Į didelį dubenį suberti miltus, abiejų rūšių cukrų, kepimo miltelius ir druską. Išmaišyti.
- Tuomet supilti pieną, aliejų, įmušti kiaušinį ir įberti vanilinio cukraus. Viską maišyti, kol masė tampa vienalytė.
- Obuolį nulupti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir atsargiai įmaišyti į obuolius.
- Naudojant šaukštą, pripildyti 3/4 keksiuko popierėlio ir apibarstyti trupučiu cukraus pudros.
- Kepti apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai paruduoja.
No comments:
Post a Comment