Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/28

Obuoliniai keksiukai


Skanūs, lengvučiai ir minkštučiai keksiukai su obuoliais. Be galo paprasta ir tikrai greita. Pakanks vos 20 minučių jiems iškepti.

12 keksiukų:
  • 200 gr miltų,
  • 100 gr smulkaus cukraus,
  • 50 gr rudojo cukraus,
  • 2 ir 1/2 arbat.š. kepimo miltelių,
  • 1/2 arbat.š. druskos,
  • 90 ml pieno,
  • 80 ml (6 valg.š.) augalinio aliejaus,
  • 1 didelis kiaušinis,
  • 1 arbat.š. vanilinio cukraus,
  • 1 didelis obuolys,
  • Truputis cukraus pudros keksiukams apibarstyti.
  1. Kaitinti orkaitę iki 200 C.
  2. Į kepimo skardą patalpinti keksiukų popierines formeles.
  3. Į didelį dubenį suberti miltus, abiejų rūšių cukrų, kepimo miltelius ir druską. Išmaišyti.
  4. Tuomet supilti pieną, aliejų, įmušti kiaušinį ir įberti vanilinio cukraus. Viską maišyti, kol masė tampa vienalytė.
  5. Obuolį nulupti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir atsargiai įmaišyti į obuolius.
  6. Naudojant šaukštą, pripildyti 3/4 keksiuko popierėlio ir apibarstyti trupučiu cukraus pudros.
  7. Kepti apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai paruduoja. 
* Vietoj cukraus pudros galima kiekvieną keksiuką pabarstyti ruduoju cukrumi. 

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...