Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/03/19

Angliškos Chelsea bandelės

Skanios, skanios, skanios... ką daugiau ir bepridursi! Su arbata, kava ar šiaip vienos. Galima keisti įvairiausius įdarus, nuo džiovintų juodųjų serbentų, razinų iki šokoladinių lašiukų ar smulkintų riešutų ...

12 bandelių:
2 po 7 gr pakeliai greito veikimo sausų mielių,
1 arbat.š. smulkaus cukraus,
60 ml šilto vandens,
750 gr miltų,
1 arbat.š. druskos,
170 gr sviesto,
350 ml pieno,
175 gr smulkaus cukraus,
3 kiaušiniai,
60 gr tirpinto sviesto,
150 gr džiovintų juodųjų serbentų ar razinų, 
1 kiaušinio trynys,
2 valg.š. vandens.
  1. Nedideliame indelyje sumaišyti mieles, 60 ml šilto (apie 40 laipsnių C) vandens ir 1 arbat.š. cukraus. Palikti 5 minutėms, kol mielės ima putoti.
  2. Persijoti miltus su druska ir į juos sudėti visą sviestą. Kapojant peiliu viską pertrinti, kol susidaro daug stambių trupinių.
  3. Užvirinti pieną, nukėlus nuo ugnies įmaišyti 100 gr cukraus. Atvėsinti. Pienas turėtų būti ne daugiau kaip 40 laipsnių C.
  4. Atvėsusį pieną bei aktyvuotas mieles supilti į stambius trupinius, nepamiršti įmušti kiaušinius ir gerai viską išmaišyti, kol gaunama minkšta, lipni masė.
  5. Gautą masę išversti ant miltuoto paviršiaus ir minkyti apie 8-10 minučių, kol ji tampa vientisa, elastiška. jei prireiktų, visada galima pabarstyti trupučiu miltų (apie šaukštą kaskart).
  6. Galiausiai tešlą patalpinti į riebaluotą indą ir dar pavartyti jame, kad visa pasidengtų riebalais. Lengvai uždengti ir palikti šiltoje vietoje kilti, kol padvigubėja, tai yra apie 1 - 1,5 valandos.
  7. Po to tešlą kočioti ant miltuoto paviršiaus į kvadratą. Aptepti tirpintu sviestu, pabarstyti likusiu cukrumi ir razinomis ar džiovintais juodaisiais serbentais. Gražiai, palengva susukti ir gerai užspausti tešlos kraštą.
  8. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių C. Riebalais ištepti kepimo formą.
  9. Suvyniotą tešlą su įdaru supjaustyti į 3 cm storio gabalėlius. Visus gražiai sudėlioti į pasiruoštą kepimo formą ir palikti darkart pakilti apie 30 minutes. 
  10. Išplakti kiaušinio trynį su 2 valg.š. vandens ir juo "nuprausti" bandeles.
  11. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol bandelės gražiai paruduoja.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...