Greita, kai tingisi sukiotis virtuvėje. Paprasta, todėl galima gaminti su vaikais. Skanu su kava ar arbata ...
16 sraigyčių:
130 gr + 2 valg.š. miltų,
1/2 arbat.š. druskos,
1/4 arbat.š. cinamono,
115 gr sviesto,
35 ml šalto vandens,
1 valg.š. sviesto,
30 gr cukraus sumaišyto su 1 valg.š. cinamono.
- Dubenyje sumaišyti miltus, 1/4 arbat.š. cinamono ir druską.
- Į sausą mišinį sudėti sviestą ir kapoti peiliu, kol susidaro žirnio dydžio gabalėliai.
- Tuomet palengva pilti šaltą vandenrį ir maišyti šakute, kol ima formuotis tešla.
- Gautą tešlos gumulėlį dėti ant miltuoto paviršiaus ir dar apibarsčius miltais kočioti, kol tešla tampa plonesnė.
- Tešlą ištepti tirpintu sviestu ir pabarstyti cukrumi, sumaišytu su 1 valg.š. cinamono.
- Galiausiai tešlą gražiai suvynioti ir supjaustyti į vienodus 2 cm storio gabalėlius ir gražiai sudėlioti ant miltuotos skardos.
- Kepti 20 minučių arba, kol sraigytės gražiai paruduoja ir tampa traškios.
- Patiekti dar šiltas vienas arba su ledais.
No comments:
Post a Comment