Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/03/19

Cinamoninės sraigytės

Greita, kai tingisi sukiotis virtuvėje. Paprasta, todėl galima gaminti su vaikais. Skanu su kava ar arbata ...
16 sraigyčių:
130 gr + 2 valg.š. miltų,
1/2 arbat.š. druskos,
1/4 arbat.š. cinamono,
115 gr sviesto,
35 ml šalto vandens,
1 valg.š. sviesto,
30 gr cukraus sumaišyto su 1 valg.š. cinamono.
  1. Dubenyje sumaišyti miltus, 1/4 arbat.š. cinamono ir druską. 
  2. Į sausą mišinį sudėti sviestą ir kapoti peiliu, kol susidaro žirnio dydžio gabalėliai.
  3. Tuomet palengva pilti šaltą vandenrį ir maišyti šakute, kol ima formuotis tešla.
  4. Gautą tešlos gumulėlį dėti ant miltuoto paviršiaus ir dar apibarsčius miltais kočioti, kol tešla tampa plonesnė.
  5. Tešlą ištepti tirpintu sviestu ir pabarstyti cukrumi, sumaišytu su 1 valg.š. cinamono. 
  6. Galiausiai tešlą gražiai suvynioti ir supjaustyti į vienodus 2 cm storio gabalėlius ir gražiai sudėlioti ant miltuotos skardos. 
  7. Kepti 20 minučių arba, kol sraigytės gražiai paruduoja ir tampa traškios.
  8. Patiekti dar šiltas vienas arba su ledais.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...