Greitai (vos per 20 minučių) pagaminama. Įdomaus skonio sriuba, labai maistinga, nes špinatai savyje turi didelį kiekį vit. A ir C, o taip pat yra nepakartojamas kalcio ir folinės rūgšties šaltinis.
4 asmenims:- 1 valg.š. sviesto,
- 1 valg.š. alyvuogių aliejaus,
- 2 bulvės,
- 200 gr šviežių špinatų lapelių,
- 2 vištienos sultinio kubeliai,
- 1 litras vandens,
- Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
- Truputis grietinės.
- Puode ant vidutinės ugnies, išlydyti sviestą ir įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus.
- Sudėti nuluptas ir kubeliais supjaustytas bulves ir kepinti apie 5 minutes, kol bulves šiek tiek suminkštėja ir vos vos apskrunda.
- Nuplauti špinato lapelius ir sudėti visus į puodą su bulvėmis.
- Viską užpilti vandeniu ir įmesti abu vištienos sultinio kubelius.
- Užvirti ir sumažinus ugnį dar pavirti apie 5 - 10 minutes.
- Nukelti nuo ugnies ir rankiniu blenderiu arba kokteilių mikseriu viską sutrinti.
- Patiekiant galima pagardinti trupučiu grietinės, apibarsčius šviežiai maltais juodaisiais pipiriukais.
No comments:
Post a Comment