Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/03/19

Špinatų sriuba



Greitai (vos per 20 minučių) pagaminama. Įdomaus skonio sriuba, labai maistinga, nes špinatai savyje turi didelį kiekį vit. A ir C, o taip pat yra nepakartojamas kalcio ir folinės rūgšties šaltinis. 
4 asmenims:
  • 1 valg.š. sviesto,
  • 1 valg.š. alyvuogių aliejaus,
  • 2 bulvės,
  • 200 gr šviežių špinatų lapelių,
  • 2 vištienos sultinio kubeliai,
  • 1 litras vandens,
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
  • Truputis grietinės.
  1. Puode ant vidutinės ugnies, išlydyti sviestą ir įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus. 
  2. Sudėti nuluptas ir kubeliais supjaustytas bulves ir kepinti apie 5 minutes, kol bulves šiek tiek suminkštėja ir vos vos apskrunda.
  3. Nuplauti špinato lapelius ir sudėti visus į puodą su bulvėmis. 
  4. Viską užpilti vandeniu ir įmesti abu vištienos sultinio kubelius.
  5. Užvirti ir sumažinus ugnį dar pavirti apie 5 - 10 minutes.
  6. Nukelti nuo ugnies ir rankiniu blenderiu arba kokteilių mikseriu viską sutrinti.
  7. Patiekiant galima pagardinti trupučiu grietinės, apibarsčius šviežiai maltais juodaisiais pipiriukais.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...