Nepamirštami paskutinės kelionės į Maroką įspūdžiai... Sušildantis ir pilvą užpildantis patiekalas su aromatinga, minkšta aviena ir bulvėmis.
Apie 0.5 kg avienos, supjaustytos vidutinio dydžio gabalėliais,
1 didelis svogūnas,
3 skiltelės česnako,
1/2 arbat.š. malto cinamono,
Žiūpsnelis šafrano,
1 arbat.š. malto imbiero,
1/2 arbat.š. malto pipiro,
Druskos pagal skonį,
1/3 arbat.š. maltos ciberžolės (kurkumos),
2-3 valg.š. aliejaus,
Šiek tiek vandens,
4-5 vidutinio dydžio bulvės,
Truputis šviežios ar džiovintos petražolės.
- Įkaitinti tažinę.
- Supilti aliejų, sudėti avienos gabalėlius, suberti prieskonius ir pusžiedžiais pjaustytą svogūną bei smulkintą česnaką.
- Viską gerai išmaišius pakepinti apie 20 minučių.
- Įpilti šiek tiek vandens ir uždengus dangčiu, troškinti apie 30 minučių, kad mėsa taptų minkštesnė.
- Tuo tarpu nulupti bulves, kiekvieną supjaustyti į 4 dalis išilgai, sudėlioti ant mėsos tažinėje.
- Viską apibarstyti druska, petražolėmis ir palikti pasitroškinti, kol bulvės suminkštėja.
Patiekti su duona.
No comments:
Post a Comment