Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/03/14

Avienos tažinė su bulvėmis

Nepamirštami paskutinės kelionės į Maroką įspūdžiai... Sušildantis ir pilvą užpildantis patiekalas su aromatinga, minkšta aviena ir bulvėmis.

Apie 0.5 kg avienos, supjaustytos vidutinio dydžio gabalėliais,
1 didelis svogūnas,
3 skiltelės česnako,
1/2 arbat.š. malto cinamono,
Žiūpsnelis šafrano,
1 arbat.š. malto imbiero,
1/2 arbat.š. malto pipiro,
Druskos pagal skonį,
1/3 arbat.š. maltos ciberžolės (kurkumos),
2-3 valg.š. aliejaus,
Šiek tiek vandens,
4-5 vidutinio dydžio bulvės,
Truputis šviežios ar džiovintos petražolės.

  1. Įkaitinti tažinę.
  2. Supilti aliejų, sudėti avienos gabalėlius, suberti prieskonius ir pusžiedžiais pjaustytą svogūną bei smulkintą česnaką.
  3. Viską gerai išmaišius pakepinti apie 20 minučių.
  4. Įpilti šiek tiek vandens ir uždengus dangčiu, troškinti apie 30 minučių, kad mėsa taptų minkštesnė.
  5. Tuo tarpu nulupti bulves, kiekvieną supjaustyti į 4 dalis išilgai, sudėlioti ant mėsos tažinėje.
  6. Viską apibarstyti druska, petražolėmis ir palikti pasitroškinti, kol bulvės suminkštėja.

   Patiekti su duona.


No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...