Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/03/14

MROUZIA - marokietiškas prieskonių mišinys

Mrouzia [marozia arba mrouziya] - nepaprastai aromatingas, marokietiškas prieskonių mišinys. Tai kitokia Ras El Hanout prieskonių mišinio variacija, tinkanti vištienos patiekalams pagardinti (tažinėms, troškiniams ir ne tik...).

3 arbat.š. juodojo pipiro grūdelių,
2 arbat.š. rupios jūros druskos,
1 arbat.š. malto kumyno,
1 arbat.š. malto imbiero,
2 arbat.š. kumyno sėklyčių,
2 arbat.š. malto muskato riešuto,
1 arbat.š. malto kardamono,
1 arbat.š. kalendros sėklyčių,
2 arbat.š. malto cinamono,
1 arbat.š. maltos paprikos miltelių,
1/4 arbat.š. gvazdikėlių,
1 1/2 arbat.š. maltos ciberžolės (kurkumos),
1 arbat.š. čili pipiro dribsnių.
  1. Pasiimti grūstuvę (galima naudoti ir kavamalę).
  2. Visas sudėtines dalis gerai sutrinti iki miltelių. 
  3. Laikyti sandariame, orui nepralaidžiame inde, tamsioje vietoje. Mėgaukitės!

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...