Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/03/20

Marokietiškos anyžinės bandelės (duona)


Paprastai, ši minkšta, saldoka duona kepama paplotėlio formos, tačiau šį kartą nusprendžiau pagaminti bandeles. Be to, dėjau malto anyžiaus, o ne jo sėklų.
13 duonelių:
1 valg.š. sausų greito veikimo mielių,
325 ml šilto vandens,
1 arbat.š. cukraus arba medaus,
1 valg.š. aliejaus,
2 1/2 arbat.š. anyžiaus sėklų (1 arbat.š. malto anyžiaus),
2 arbat.š. druskos,
450 gr miltų,
1 kiaušinio baltymas, išplaktas su 1 arbat.š. vandens,
3 valg.š. sezamo sėklyčių,
Šiek tiek manų arba kukurūzų kruopų kepimo skardai pabarstyti.
1. Nedideliame puodelyje mieles ištirpinti 60 ml vandens. Įdėti cukraus arba medaus ir palikti pastovėti, kol viskas suputoja, tai yra apie 5 minutes.
2. Supilti likusį vandenį, aliejų ir suberti anyžiaus sėklas (malto anyžiaus miltelius), druską bei pusę visų miltų. Gerai išmaišyti.
3. Palaipsniui berti likusius miltus ir vis maišyti, kol ima formuotis tešla. Tada ji išverčiama ant lengvai miltuoto paviršiaus ir minkoma rankomis apie 10 minučių, kol tampa elastiška ir vienalytė.
4. Dubenį patepti riebalais ir juose keliskart apversti tešlą. Uždengti rankšluoščiu arba maistine plėvele ir palikti pakilti kambario temperatūroje, kol padvigubėja, t.y. apie 1 valandą.
5. Tešlą ištraukti iš dubens, gerai spūstelti, kad tešlos viduje esantis oras išeitų ir padalinti į daug vienodo dydžio gabalėlių. Formuoti apvalias bandeles, visas gražiai rikiuoti ant kepimo skardos ir vėl uždengus, palikti pailsėti 30 minučių.
6. Kaitinti orkaitę iki 220 laipsnių C. 
7. Kiekvieną bandelę subadyti šakute ar įpjauti skersai ir įstrižai, "nuprausti" kiaušinio baltymu, išplaktu su 1 arbat.š. vandens ir apibarstyti sezamu.
8. Kepti, kol gražiai paruduoja, panašiai apie 30 minučių. Išėmus iš orkaitės palikti ataušti ir mėgautis. 

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...