Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/03/29

Itališki biscotti su migdolais

Šie sausainukai gavo Biscotti ("kepti dukart") pavadinimą, pagal jų paruošimo metodą. Būtent kepant juos du kartus (pirmąkart 25 minutes, antrą - 15-20 minučių.) gaunama nepakartojama, tik jiems būdinga traški tekstūra. 

Tradiciškai, biscotti yra patiekiami po vakarienės prie kavos puodelio arba valgomi mirkant raudoname vyne. Taip pat yra šaunus priedas prie šviežių vaisių salotėlių, neriebių ledų ar minkštų desertų, tokių kaip putėsiai.

40 sausainukų:
  • 220 gr smulkaus cukraus,
  • 2 kiaušiniai,
  • Smulkiai tarkuota 1 citrinos žievelė,
  • 300 gr miltų,
  • 1/2 arbat.š. kepimo miltelių,
  • 150 gr sveikų migdolų arba lazdyno riešutų.
  1. Kaitinti orkaitę iki 170°C. Didelę skardą iškloti sviestiniu kepimo popieriumi.
  2. Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų, kiaušinius ir tarkuotą citrinos žievelę. Geriausia naudoti plaktuvą, nes gaunasi šviesi, tiršta ir riebi masė.
  3. Laikas įmaišyti sijotus miltus, kepimo miltelius ir migdolus (lazdyno riešutus). Rankų pagalba palengva minkyti tešlą ant lengvai miltuoto paviršiaus, kol ji tampa vientisa.
  4. Gautą masę padalinti į dvi lygias dalis, iš kiekvienos formuoti 25 cm ilgumo ir 5 cm pločio ritinius.
  5. Abu padėti ant pasiruoštos skardos, būtinai paliekant pakankamai vietos tarp abiejų. Pašauti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20-25 minutes, kol tešla ima vos vos ruduoti ir yra tvirta paspaudus ją nykščiu.
  6. Ištraukus iš orkaitės, atidėti šalin ir leisti viskam visiškai ataušti. Paprastai pakaktų apie 1 valandą, tačiau jei paliktumėte bent kelioms valandoms, o tada suvyniotumėte abu kepinius į aliuminio foliją ir paliktumėte juos kepti antrąkart sekančią dieną - tai  būtų idealiausia!
  7. Įkaitinti orkaitę iki 140°C..
  8. Nedideliu, dantytu peiliuku atsargiai kiekvieną ritinį pjaustyti į 0.5 cm storio riekeles.
  9. Visas jas gražiai suguldyti ant didelės kepimo skardos ir pašauti įkaitinton orkaitėn kepti 10 minučių arba, kol jos tampa gražios auksinės spalvos. Tada reikia jas apversti ir grąžinti atgal orkaitėn paskutinėms 5-10 minutėms, kad ir kita jų pusė gražiai paruduotų.
  10. Visiškai iškepę sausainukai turėtų būti sausi ir traškūs. Tuomet reikia juos ištraukti iš orkaitės ir palikti visiškai ataušti. Juos galima puikiausiai laikyti uždarioje dėžutėje bent jau 2-3 savaites.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...