- Atskirame mažame puodelyje sumaišyti mieles, cukrų ir truputėlį šilto vandens, gerai išmaišyti ir palikti pastovėti 5 minutėms, kad mielės aktyvuotųsi.
- Dideliame dubenyje sumaišyti manų kruopas, miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską išmaišyti.
- Tuomet supilti aktyvuotas mieles, vandenį ir mikserio pagalba labai gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
- Uždengti maistine plėvele ir palikti 1 valandai kambario temperatūroje.
- Po to masę dar kartą gerai išmaišyti, nes mielinė tešla suputoja. Jei ji pasirodo kiek per tiršta, galima įpilti šiek tiek vandens, bet nepersistenkite, nes ji turėtų būti apytirštė!
- Vidutinio didumo sąmteliu kabinti tešlos ir gražiai paskleisti ant keptuvės vidurio, visai kaip lietinius blynelius.
- Kepti ant vidutinio karštumo įkaitintos keptuvės, tik iš vienos pusės.
- Patiekti su šiltu tirpinto sviesto (arba alyvuogių aliejaus) ir medaus padažiuku arba tiesiog mėgstamu džemu ar uogiene.
Spausdinti [PDF]
2013/04/01
Baghrir - marokietiški mieliniai blynai
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Mmmm... skaniai atrodo! Butinai ismeginsiu ir nustebinsiu savo seimyna. Dekui!
Post a Comment