Truputis aliejaus
Mėgstamų makaronų
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
1 skardinė konservuoto tuno
1 skardinė konservuotų kukurūzų
Druska ir pipirai pagal skonį
Truputis malto imbiero ir ciberžolės (kurkumos)
Šiek tiek džiovinto krapelio
500 gr mėgstamo pomidorų padažo
Šlakelis sojos padažo
Šiek tiek tarkuoto sūrio
- Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus, jame apkepinti pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką, kol jie ima gražiai ruduoti.
- Tuo tarpu išvirti makaronus, pagal gamintojo instrukcijas šiek tiek pasūdytame vandenyje.
- Tuomet keptuvėn sudėti nusunktą konservuotą tuną ir kukurūzus. Įpilti truputį sojos padažo. Išmaišyti.
- Paskaninti druska, pipirais ir maltu imbieru bei ciberžole.
- Užpilti pomidorų padažu ir darkart gerai išmaišyti. Viską pakepinti 5 minutes, kol padažas keptuvėje suburbuliuoja.
- Galiausiai išvirtus makaronus sumaišyti su pasigamintu padažu ir apibarsčius tarkuotu sūriu, ragauti.
P.S. ar žinote, kaip italai žino, kiek makaronų išvirti kiekvienam asmeniui? Ogi, semia juos saujomis: tam, kad išvirtų pakankamai makaronų vienam suaugusiam valgytojui - ima 2 saujas, atitinkamai vaikui pakanka - 1.
No comments:
Post a Comment