Skanus ir egzotiškas, tačiau nemažai laiko pareikalausiantis patiekalas. Mėsą geriausia užmarinuoti ir palikti šaldytuve pernakt, kad pakankamai prisisotintų prieskonių skonio bei aromato ir būtų minkšta iškepusi.
Apie 500 gr jautienos
Alyvuogių aliejaus
Didelis svogūnas
Šviežia kalendra
4-5 didesnės morkos
1 baklažanas
Nedidelis Savojos kopūstas
Druska ir pipirai pagal skonį
Šio prieskonių mišinio mėsai įtrinti:
Druskos ir šviežiai malto pipiro pagal skonį
1 valg.š. Ras El Hanout prieskonių mišinio
1 valg.š. malto kumino miltelių
1 valg.š. malto cinamono
1 valg.š. malto imbiero
1 valg.š. maltos raudonosios saldžiosios paprikos
2. Jautieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, sudėti į dubenį, užpilti alyvuogių aliejumi ir apibarsčius pasiruoštu prieskonių mišiniu, gerai išmaišyti. Uždengti maistine plėvele ir palikti pernakt pasimarinuoti.
3. Pasiruošti visas reikalingas daržoves: svogūną nulupti ir supjaustyti stambiomis riekėmis; morkas nuskuti, supjaustyti į 3 dalis ir išimti viduriuką; baklažaną perpjauti išilgai į 4 dalis, apibarstyti druska ir palikti kuriam laikui, kad nebeliktų kartumo; o kopūstą nuplauti, taip pat perpjauti į 4 dalis ir viską atidėti šalin.
4. Šviežią kalendrą stambokai sukapoti.
5. Įkaitinti molinį tažinės indą, įpilti truputėlį aliejaus ir sudėjus mėsą apkepti iš visų pusių.
6. Tuomet ant dugno sudėti riekėmis pjaustytą svogūną (padarant "patalėlį" mėsai, kad ji neprisviltų), viską išmaišyti ir apibarstyti šviežia kalendra. Palikti pasitroškinti ant nedidelės ugnies apie 30 minučių.
7. Laikas morkoms, nepamirškite apibarstyti truputėliu druskos. Vėl troškinti, kad morkos vos vos suminkštėtų.
8. Galiausiai sudėti nuplautus baklažano gabalėlius ir kopūsto ketvirčius. Viską darkart apibarstyti trupučiu druskos, pipiro. Palikti troškintis ant mažos ugnies, kol ir daržovės, ir mėsa suminkštėja.
9. Patiekti vienoje didelėje lėkštėje su balta duona.
No comments:
Post a Comment